De Vitality Manager

Het Gezond in Bedrijf nascholingspakket zorgt er voor dat jouw kennis up-to-date is en dat je in contact blijft met jouw docenten en medestudenten. Het is een uniek netwerk waar je veel uit haalt. Voor een jaar nascholing rekenen wij een vast bedrag van €495,- (ex btw).

Daarvoor krijg je jaarlijks twee intervisies en een Masterclass of Praktijkdag. Je wordt op de hoogte gehouden van actuele ontwikkelingen en je kunt genieten van excursies, borrels en andere leuke bijeenkomsten.

Agenda

Intervisie Nu is de tijd!

Thema: In deze tijd moeten we stappen maken. Corona en het hybride werken zijn uitdagingen waar de Vitality Manager invloed kan en moet maken. Lukt dat ook? De intervisie duurt van 10.00 tot 12.00.

Iedere intervisie staat ook open voor vragen die niet direct met het hoofdthema te maken hebben.

Aanmelden
Intervisie ‘Wat is het doel?'

Het hoofdthema van deze intervisie is, wat willen we nou eigenlijk en bereiken we dat ook? En hoe kunnen we daar stappen in maken? De intervisie duurt van 10.00 tot 12.00. 

Iedere intervisie staat ook open voor vragen die niet direct met het hoofdthema te maken hebben. 

Aanmelden
Intervisie Stootkracht

Waarben jij als Vitality Manager mee bezig? Waar verlies je veel tijd? Wat is nou echt effectief?
Onderbouwing? Cijfers? Strategisch? Draagvlak? Interventies? Noem maar op. 

Iedere intervisie staat ook open voor vragen die niet direct met het hoofdthema te maken hebben. De intervisise duurt van 10.00 tot 12.00.

Aanmelden

Nieuws

Aandacht voor life-events

Life-events vormen een onbekend fenomeen bij werkgevers, maar kunnen heel heftig zijn. Werknemers kunnen er 'ziek' van worden en niet in staat tot optimaal functioneren. Gert-Jan Aleman pleitte op de praktijkdag Omgaan met Life-events voor veel meer aandacht voor de impact van Life-events op medewerkers. Heel simpel: de werknemer komt weer in balans en de werkgever heeft z'n werknemer weer terug! 

Siebke Kaat liet op indringende wijze zien hoe 'stoere' jongens ook emoties hebben die een weg naar buiten moeten vinden, na blootstelling aan een heftige ervaring. Is daar wel ruimte voor in hun organisatie (cultuur)? 

Maar ook een echtscheiding, schulden en huiselijk geweld zijn heftig en impactvol. Goed luisteren en daarop acteren is het parool. Maar het begint bij bewustzijn en herkenning.  

X-Fit

Op 1 oktober is het samenwerkingsproject X-Fit gelanceerd. X-Fit is een vooruitstrevend platform voor providers op het gebied van duurzame inzetbaarheid. De initiatiefnemer Rik-Jan Modderkolk is van menning dat door samenwerking veel meer recht gedaan kan worden aan het maatwerk dat nodig is bij bedrijven die stappen willen maken op duurzame inzetbaarheid en vitaliteit. 

'Het is nu vaak zo dat een bedrijf toevallig in contact komt met een provider die vanuit z'n eigen expertise gaat handelen. Hoe mooi zou het zijn als we eerst filteren wat het probleem is en daar dan de juiste actie op inzetten!'

Wil je meer weten van X-Fit? Kijk dan op X-Fit.org.