Register Casemanager (in taakdelegatie) RCMT®

Het Gezond in Bedrijf nascholingspakket zorgt er voor dat jouw kennis up-to-date is, dat je RCMT® geregistreerd blijft en dat je in contact blijft met jouw docenten en medestudenten. Het is een uniek netwerk waar je veel uit haalt. Voor een jaar nascholing rekenen wij een vast bedrag van €495,- (ex btw).

Daarvoor krijg je jaarlijks twee intervisies en een Masterclass of Praktijkdag. Je wordt op de hoogte gehouden van actuele ontwikkelingen en je kunt genieten van excursies, borrels en andere leuke bijeenkomsten.

Het Register Casemanager in Taakdelegatie

Agenda

Intervisie

Thema: Arbeidsconflicten
De nieuwe Stecr Werkwijzer Arbeidsconflicten is gericht op preventie en het oplossen van het conflict. Een gang naar de rechter is daar niet per sé voor nodig. Maar hoe vlieg je het aan? 

Neem je eigen casus mee. De intervisie duurt van 11.00 tot 13.00

Aanmelden
Intervisie

Thema: Chronisch ziek en werk

Neem je eigen casus mee. De intervisie duurt van 11.00 tot 13.00

Aanmelden
Intervisie

Thema: Zware gevallen
Sommige casussen zijn ingewikkeld. Dat weten we allemaal. Vaak is het al snel misgegaan en zit je met de gebakken peren. Soms ontstaat er 'onverwacht' stagnatie. Hoe krijg je de zaak weer aan het rollen?

Neem je eigen casus mee. De intervisie duurt van 11.00 tot 13.00

Aanmelden

Nieuws

De afgelopen en komende editie opleiding RCMT®

Er gebeurt heel veel op verzuimgebied. Het verzuim stijgt snel. Percentages van 6 à 7% zijn heel gewoon. Maar regelmatig horen wij ook dat sommige bedrijven de 20% aantikken.

De eerste gevallen van Long-covid gaan door de WIA-keuring. Hoe gaan ze beoordeeld worden?

Het UWV kan het aantal WIA-keuringen niet bijbenen. En bizarre wachttijden zijn ontstaan. Wat betekent dat voor werknemer en werkgever? Maar ook voor loonsancties?

Een bedrijfsartsentekort hangt als het zwaard van Damokles boven de markt. Taakdelegatie wordt cruciaal in de bedrijfsgeneeskunde.

Waakzaamheid bij verzuim is geboden. Een mensgerichte en doelgerichte aanpak is de trend. Daar hoort ook een geïntegreerd 2e spoor traject bij. Daar profiteren zowel werknemer als werkgever van.

Arbeidsrecht & Verzuim

Kritiek op vaccinatiebeleid
Op 24 augustus 2021 heeft de Kantonrechter Arnhem de arbeidsovereenkomst ontbonden van een zorgmedewerker die op LinkedIn allerlei kritische berichten had gedeeld over de aanpak van de Coronapandemie en, met name, het vaccinatiebeleid (zie ECLI:NL:RBGEL:2021:4701). De arbeidsovereenkomst is ontbonden op grond van verwijtbaar handelen. De medewerker beriep zich op de vrijheid van meningsuiting, maar de rechter ging daar dus niet in mee. Dit is een discussie die in deze corona-tijden vaker wordt gevoerd.