Psychisch Verzuim Signaleren, bespreekbaar maken en aanpakken

Psychisch Verzuim

Datum
Donderdag 20 mei 2021

Online 

Tijd
10.00-16.30

Prijs
€ 395 excl. BTW
 

Er leven veel vooroordelen op de werkvloer. Dat blijkt uit zeer recent onderzoek van de Tilburg University. Zo denken leidinggevenden dat medewerkers met psychische problemen het werk niet aan kunnen. En worden mensen die kampen met psychische aandoeningen, zoals depressies, angst of autisme, 5 keer vaker afgewezen voor een nieuwe functie. De angst voor langdurig ziekteverzuim overheerst.

Mensen zonder krasje bestaan niet. Want 43 procent van de Nederlanders krijgt ooit een psychische aandoening. En dan rekenen we overspannenheid en burn-out niet eens mee. Organisaties moeten af van het idee dat mensen niet in geestelijke nood kunnen raken.

Het is voor een ongeoefend oog moeilijk om psychische klachten te signaleren. Helemaal als medewerkers thuiswerken. Waar moet je op letten? En wat doe je dan vervolgens? Wat kun je zelf doen en welke hulp roep je in?

Maak jij je ook zorgen? Doe dan mee aan deze Online Masterclass Psychisch Verzuim en laat je inspireren door onze docenten Khadija Charaffi en Susy Willems. Twee ervaren psychologen die je leren om beter te handelen als er mentale nood is. Zowel op individueel niveau als wat doe je op organisatieniveau?

Meer dan de helft van alle verzuimers heeft psychische klachten. Iemand met burn-out verzuimt bijvoorbeeld gemiddeld 242 dagen. Alle reden om zeer alert te zijn en je aan te melden voor deze Masterclass met grote opbrengst. 

 

PROGRAMMA

09.30 Ontvangst met koffie en thee

10.00 Introductie en kennismaking

10.15 Deel 1: Psychische klachten herkennen 
Een groot deel van verzuim is psychisch. We staan permanent onder (grote) druk. Zeker nu. En dat leidt uiteindelijk tot het letterlijk 'opbranden': overspannenheid en burn-out. Maar er zijn ook andere oorzaken die leiden tot psychische klachten zoals angststoornissen, fobieën, verslaving, depressies en corona-stress.
Afwijkend gedrag herkennen en duiden. En hier is de gouden regel: hoe eerder, hoe beter.
Opdracht

11.45 Deel 2: Bespreekbaar maken
Hoe maak je de problematiek bespreekbaar? Welke ingang gebruik je? Wat zeg je wel, wat zeg je niet? Tips & Tricks.

12.30 Lunch

13.30 Vervolg deel 2: Bespreekbaar maken

14.30 Deel 3: De praktijk: Aanpakken en casuïstiek
Hoe ga je om met mensen met psychische klachten? Wie stelt vast wat er medisch aan de hand is? Wat pak je eerst aan: het fysiek of de psyche? Welke interventie is nodig? En hoe volg je het proces?
Opdrachten en casussen.

16.30 Afsluiting

Wil je liever online? Neem dan alsjeblieft contact met ons op: info@gezondinbedrijf.com.

Kunnen wij je helpen met vragen over de inhoud van dit programma? Of heb je vragen over de andere bijeenkomsten of opleidingen? Neem dan gerust contact op met onze opleidingsadviseur Martine Mittertreiner: 06-52371033

tinie klein2.jpg: JPEG image (8 KB)

Investering
De investering voor deze masterclass bedraagt, exclusief BTW, € 395 per deelnemer. Inclusief materiaal, opdrachten en interactie. 

Online
Een week voor de Masterclass krijg je een zoomlink toegestuurd.

Algemene voorwaarden
Na ontvangst van uw aanmelding ontvangt u direct de bevestiging en factuur. 
Wij verzoeken u de factuur binnen 30 dagen te voldoen. 

Mocht u onverhoopt niet deel kunnen nemen aan de training. Dan behoudt u het recht om deel te nemen aan deze of een vergelijkbare training. Wilt u ons voor de datum van de training hiervan op de hoogte stellen?

Khadija Charafi

Khadija Charafi is werkzaam als manager en begeleider bij Vital Mindz.

Ze heeft in de afgelopen 12 jaar werkzaamheden als manager uitgevoerd en een aantal jaren training, coaching en begeleiding gegeven aan volwassenen met complexe psychische problemen. Ze is opgeleid in oplossingsgerichte therapie, die ze zowel face-to-face als middels E-coaching heeft toepast.  Daarnaast is ze bijgeschoold in arbeidsintegratie en sociale zekerheid.

Na het afronden van verschillende opleidingen, waaronder Social Studies en docente maatschappijleer, koos ze voor het vakgebied re-integratie en psychische klachten.

Zij is altijd geïnteresseerd geweest in het verbeteren en versterken van posities en functioneren van anderen in de maatschappij. Hierbij is haar visie dat er altijd mogelijkheden zijn op het moment dat mensen bereid zijn te veranderen en perspectieven te onderzoeken ten aanzien van hun toekomst.


Susy Willems

Susy is breed inzetbaar als senior Registerpsycholoog A&O op het gebied van ontwikkeling, groei, vitaliteit, preventie en curatieve trajecten. Zij is ervaren in coaching, training en assessments in het kader van persoonlijke, team- en managementontwikkeling in organisaties. En heeft oog en gevoel voor klantbehoeften en -tevredenheid, resultaatgericht en verantwoordelijk. Wat haar in het bijzonder drijft, is de zoektocht naar de innerlijke krachtbronnen van een persoon of een team om van daaruit tot resultaten en afspraken te komen. Daarbij gelooft zij sterk in het vergroten van de keuzevrijheid en het nemen van de eigen verantwoordelijkheid in situaties als kernvoorwaarden voor succes. Het is dan ook haar overtuiging dat als iemand goed is voor zichzelf hij/ zij ook goed is voor de organisatie. Susy is op dit moment werkzaam als psycholoog bij Vitalmindz. Hiervoor werkte zij bij Human Capital Group als senior consultant.

Extra deelnemers


Factuurgegevens
Stuur de factuur

Investering
De investering voor deze Masterclass bedraagt, exclusief btw, €395 per deelnemer. Dit bedrag is inclusief materiaal, oefeningen en opdrachten.

Algemene voorwaarden
Na ontvangst van uw aanmelding ontvangt u direct de bevestiging en factuur. 
Wij verzoeken u de factuur binnen 30 dagen te voldoen. 

Mocht u onverhoopt niet deel kunnen nemen aan deze training dan behoudt u het recht om deel te nemen aan een volgende of vergelijkbare training. Wilt u ons voor de datum van de training hiervan op de hoogte stellen?