Psychisch Verzuim Signaleren, bespreekbaar maken en aanpakken

Psychisch Verzuim

Datum
Donderdag 23 november 2023

Locatie
Oudlaen, Utrecht

Tijd
10.00-16.30u

Prijs
€ 495 excl. BTW
 

Er leven veel vooroordelen op de werkvloer. Dat blijkt uit zeer recent onderzoek van de Tilburg University. Zo denken leidinggevenden dat medewerkers met psychische problemen het werk niet aan kunnen. En worden mensen die kampen met psychische aandoeningen, zoals depressies, angst of autisme, 5 keer vaker afgewezen voor een nieuwe functie. De angst voor langdurig ziekteverzuim overheerst.

Mensen zonder krasje bestaan niet. Want 43 procent van de Nederlanders krijgt ooit een psychische aandoening. En dan rekenen we overspannenheid en burn-out niet eens mee. Organisaties moeten af van het idee dat mensen niet in geestelijke nood kunnen raken.

Het is voor een ongeoefend oog moeilijk om psychische klachten te signaleren. Helemaal als medewerkers thuiswerken. Waar moet je op letten? En wat doe je dan vervolgens? Wat kun je zelf doen en welke hulp roep je in?

Maak jij je ook zorgen? Doe dan mee aan deze Online Masterclass Psychisch Verzuim en laat je inspireren door onze docenten Khadija Charaffi en Susy Willems. Twee ervaren psychologen die je leren om beter te handelen als er mentale nood is. Zowel op individueel niveau als wat doe je op organisatieniveau?

Meer dan de helft van alle verzuimers heeft psychische klachten. Iemand met burn-out verzuimt bijvoorbeeld gemiddeld 242 dagen. Alle reden om zeer alert te zijn en je aan te melden voor deze Masterclass met grote opbrengst. 

 

PROGRAMMA

09.30 Ontvangst met koffie en thee

10.00 Introductie en kennismaking

10.15 Deel 1: Psychische klachten herkennen 
Een groot deel van verzuim is psychisch. We staan permanent onder (grote) druk. Zeker nu. En dat leidt uiteindelijk tot het letterlijk 'opbranden': overspannenheid en burn-out. Maar er zijn ook andere oorzaken die leiden tot psychische klachten zoals angststoornissen, fobieën, verslaving, depressies en corona-stress.
Afwijkend gedrag herkennen en duiden. En hier is de gouden regel: hoe eerder, hoe beter.
Opdracht

11.45 Deel 2: Bespreekbaar maken
Hoe maak je de problematiek bespreekbaar? Welke ingang gebruik je? Wat zeg je wel, wat zeg je niet? Tips & Tricks.

12.30 Lunch

13.30 Vervolg deel 2: Bespreekbaar maken

14.30 Deel 3: De praktijk: Aanpakken en casuïstiek
Hoe ga je om met mensen met psychische klachten? Wie stelt vast wat er medisch aan de hand is? Wat pak je eerst aan: het fysiek of de psyche? Welke interventie is nodig? En hoe volg je het proces?
Opdrachten en casussen.

16.30 Afsluiting

Wil je liever online? Neem dan alsjeblieft contact met ons op: info@gezondinbedrijf.com.

Kunnen wij je helpen met vragen over de inhoud van dit programma? Of heb je vragen over de andere bijeenkomsten of opleidingen? Neem dan gerust contact op met onze opleidingsadviseur Martine Mittertreiner: 06-52371033

tinie klein2.jpg: JPEG image (8 KB)

Investering
De investering voor deze masterclass bedraagt, exclusief BTW, € 495 per deelnemer. Inclusief materiaal, opdrachten en interactie. 

Online
Een week voor de Masterclass krijg je een zoomlink toegestuurd.

Algemene voorwaarden
Na ontvangst van uw aanmelding ontvangt u direct de bevestiging en factuur. 
Wij verzoeken u de factuur binnen 30 dagen te voldoen. 

Mocht u onverhoopt niet deel kunnen nemen aan de training. Dan behoudt u het recht om deel te nemen aan deze of een vergelijkbare training. Wilt u ons voor de datum van de training hiervan op de hoogte stellen?

Anya van der Linden

Anya van der Linden (1964) is Cognitief Gedragstherapeut en sinds 1999 werkzaam in haar eigen praktijk; Praktijk de Leidraad.

Daarvoor was zijn als maatschappelijk werkende werkzaam in de psychiatrie.

Als cognitief gedragstherapeut is Anya werkzaam voor bedrijven en organisaties en helpt zij werknemers herstellen uit stress en burn-out klachten. 

Werk is anno 2021 vooral een mentale kwestie geworden. Het goed kunnen stellen van grenzen, het op orde houden van een prettige work-life balance en goede communicatieve vaardigheden zijn een must geworden om ons goed staande te kunnen houden. 

Extra deelnemers


Factuurgegevens
Stuur de factuur

Investering
De investering voor deze Masterclass bedraagt, exclusief btw, €495 per deelnemer. Dit bedrag is inclusief materiaal, oefeningen en opdrachten.

Algemene voorwaarden
Na ontvangst van uw aanmelding ontvangt u direct de bevestiging en factuur. 
Wij verzoeken u de factuur binnen 30 dagen te voldoen. 

Mocht u onverhoopt niet deel kunnen nemen aan deze training dan behoudt u het recht om deel te nemen aan een volgende of vergelijkbare training. Wilt u ons voor de datum van de training hiervan op de hoogte stellen?