Ster-Leefstijlcoach Specialist in vitaliteitscoaching binnen organisaties

Ster-Leefstijlcoach

Ster-Leefstijlcoach
Specialist in vitaliteitscoaching binnen organisaties

Data
Start 19 mei 2022 | Eind 1 september 2023
Zie lesdata.

Locatie
Barchman Wuytierslaan 10, 3818 LH Amersfoort

Investering
€5995 (ex btw)

Deze opleiding is ontstaan uit een partnership tussen Gezond in Bedrijf Business School en Visiom
 

Een gezonde leefstijl heeft een groot en positief effect op werkvermogen. Leefstijl is hiermee een belangrijk onderdeel van duurzame Inzetbaarheid. De leefstijlcoach is de professional bij uitstek om medewerkers en organisaties te ondersteunen bij het versterken van de benodigde inzichten en vaardigheden. Cruciaal in onze huidige maatschappij vol prikkels en een extreem veeleisende werkomgeving.

In deze post-hbo registeropleiding werk je met pragmatische en effectieve coachingstechnieken en je leert over het positief beïnvloeden van gewoontes. Je doet kennis op over onderwerpen als stress en veerkracht, slaap, roken, voeding en bewegen en je leert hoe je het voor mensen eenvoudiger kunt maken om daarin de juiste keuzes te maken.

In het tweede deel van de opleiding zorg je dat vitaliteit en leefstijlcoaching binnen jouw werksetting worden ingebed. Je kijkt naar je eigen sterke punten, de behoeftes van medewerkers en de organisatie. Je leert wat werkt en wat niet, als het gaat om leefstijlinterventies. Ook onderzoek je wie je mee moet nemen in je plannen en krijg je input over hoe je dat doet. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het management.

Deze opleiding is bedoeld voor HR-, arbo- en andere professionals die leefstijlcoaching willen toepassen in organisaties.

Na afronding ontvang je een erkend post-hbo diploma. Heb je ook een onderliggend hbo- of wo-diploma, dan kun je hiermee inschrijven in het beroepsregister van leefstijlcoaches (indien gewenst).

Wat brengt de opleiding jou?

  • Je leert verder kijken dan leefstijl alleen
  • Je leert het belang van mentale veerkracht 
  • En bovenal leer je de vaardigheden om mensen daarbij te begeleiden
  • Een speciale implementatiemodule voor toepassing in de eigen organisatie
  • Een waardevol netwerk aan collega’s
  • Een actueel pakket workshops, trainingen en materialen

Dé registeropleiding tot leefstijlcoach die gespecialiseerd is in vitaliteit binnen organisaties | Praktisch en evidence-based.

 

Gezond in Bedrijf Business School en Visiom

De opleiding Ster-leefstijlcoach wordt aangeboden vanuit een partnerschap van Visiom en Gezond in Bedrijf Business School. Gezond in Bedrijf heeft een jarenlange ervaring met vitaliteit en inzetbaarheid binnen organisaties. Visiom heeft een even lange ervaring met vitaliteitsinterventies opzetten en het opleiden van leefstijlcoaches. In deze opleiding worden deze expertises bij elkaar gebracht voor een waardevol en inspirerend leerproces.