Opleiding De Vitality Manager Regisseur van duurzame inzetbaarheid

Opleiding De Vitality Manager

 

Data
Start vrijdag 10 november 2023

Locatie
Gardens Business Center Oudlaen
Oudlaan 4, 3515 GA Utrecht

Investering 
Opleiding €3195 (ex btw)


Voor advies of meer informatie kun je ons ook bellen 06-37663274 of mailen naar info@gezondinbedrijf.com
 

De Vitality Manager is de regisseur van duurzame inzetbaarheid. Degene die duurzaam inzetbaarheidsbeleid laat aansluiten op de visie van de organisatie. Deze spin in het web maakt verbinding met alle betrokken partijen, van hoog tot laag, intern en extern. Bij iedere organisatie werkt het anders. Duurzame inzetbaarheid is geen appeltaart met een vast recept, het recept moet passen bij jouw bedrijf. 

Het goede nieuws is dat je het wiel niet volledig opnieuw hoeft uit te vinden. Met deze opleiding leren we jou om duurzame inzetbaarheid aan te pakken. Waarbij je lef toont, zelf regie neemt, aanhaakt op de beweging en de sterke punten van de organisatie en rekening houdt met alle belanghebbenden.

Hoe je het vakgebied ook noemt: duurzame inzetbaarheid, vitaliteit, werkgeluk of wellbeing, bottomline gaat het over mensen beter laten functioneren binnen de organisatie. En dat is hard nodig. Want er wordt meer dan ooit veel gevraagd van werknemers. Het is voor de continuiteit van organisaties van levensbelang om werknemers betrokken, vitaal en duurzaam inzetbaar te houden. Jij zorgt er voor dat jouw organisatie profiteert van de door jou verworven inzichten.

Je sluit de opleiding af met een Plan van Aanpak. Een plan waarin jij aangeeft hoe jij als Vitality Manager het duurzame inzetbaarheidsbeleid verder brengt in jouw organisatie. Of hoe je het bestaande beleid een boost geeft.

Maar je kijkt ook naar je eigen persoonlijke ontwikkeling. Wat voor soort professional ben jij? Welke rol past bij jou? Waar zit je kracht en waar zitten je valkuilen?

Het unieke van deze opleiding is dat je o.a. les krijgt van Vitality Managers die in de afgelopen jaren gekozen zijn tot Vitality Manager van het Jaar.

Na het volgen van de opleiding en het presenteren van jouw eindopdracht ontvang je het Diploma Vitality Manager.

Als je meer wilt weten kun je ons natuurlijk ook bellen 06-37663274 of mailen: info@gezondinbedrijf.com

Rosa Wassink, Vitaliteitsadviseur, Nova College 

"Heel veel dank voor de opleiding en de feedback op de eindopdracht. Het heeft me veel opgeleverd en ik ga me er vol voor inzetten dit Plan van Aanpak werkelijk uit te voeren binnen het Nova College."  Twee jaar later heeft Rosa de daad bij het woord gevoegd en is zij afgelopen september 2022 gekozen tot Vitality Manager van het Jaar!

 

Module 1 | Het doel | Vrijdag 10 november 2023
Wat heeft jouw bedrijf nodig om vitaler te worden? Wat is de visie en missie van jouw bedrijf? Duurzame inzetbaarheid bestaat uit verschillende bouwstenen. Hoe kun je die bouwstenen optimaal inzetten om concrete stappen te maken? De opbouw en inhoud van de opleiding helpen om je eigen plan vorm te geven.
Rik-Jan Modderkolk en Muriel Thijssen

Module 2 | Meten | Vrijdag 24 november 2023

Cijfers en data zijn belangrijk bij duurzame inzetbaarheid. Cijfers laten vaak een verrassende waarheid zien. Meten heeft zin als je er wat mee doet; wat is de impact van o.a. lifestyle interventies op werkvermogen. Wat werkt en wat niet?
Rik-Jan Modderkolk en Irma Doze

Module 3 | Regisseren | Vrijdag 8 december 2023
Afstemmen en opstellen duurzaam inzetbaarheids beleid: programma, draagvlak, uitrol. Er is geen one size fits all.

Doorpakken met lef en de inzet van de juiste interventies.
Katja Wouters en Gert-Jan Aleman

Module 4 | Communicatie | Vrijdag 12 januari 2024
Landt de boodschap van vitaliteit in de organisatie? Hoe geef je het beleid vleugels? Duurzame inzetbaarheid is geen trucje. Daar hoort ruimte voor de dialoog bij. Een belangrijke bouwsteen.
Sandra Niezink en Merel van Dorp 

Module 5 | Cultuur, leiderschap en opbrengsten | Vrijdag 26 januari 2024
Er is een sterke link tussen cultuur, leiderschap en vitaliteit. Er is verbinding nodig tussen de uiteenlopende belangen van organisatie en medewerkers. Randvoorwaarde is een cultuur waar medewerkers regie willen, durven en mogen nemen op hun eigen vitaliteit en inzetbaarheid.
Aan de ene kant zullen leidinggevenden een vitale cultuur moeten maken, maar aan de andere kant willen ze ook overtuigd worden. En daar horen opbrengsten bij, maar ook de juiste taal om het over te brengen.
Thimo Kooiman en Guido Welter

Module 6 | Preventie & kosten en baten | Vrijdag 9 februari 2024
De rol van de verzekeraar bij duurzame inzetbaarheid. Wat kost het als medewerkers niet gezond en inzetbaar zijn? Welk beleid is effectief en welk beleid levert het meeste op? Kosten en baten van duurzame inzetbaarheid. 
Luuk Simons en Rob Koelewijn

Module 7 | Presentatie van de eindopdrachten | Vrijdag 1 maart 2024
De cursisten hebben gedurende de opleiding gewerkt aan een actieplan. Iedereen presenteert z’n eigen plan. Leren van elkaar.

En aansluitend uitreiking Certificaat Vitality Manager

Dagindeling per module:
09.00   Ontvangst met koffie en thee

09.30   Start programma
12.30   Lunch
13.30   Vervolg programma
15.00   Plan van aanpak
16.30   Afronding

Wil je meer weten of advies over de opleiding? Neem dan gerust contact op met Diederik Gallas 06-37663274 of via de mail gallas@gezondinbedrijf.com.

Rik-Jan Modderkolk

Rik-Jan Modderkolk (1965) tot voor kort Health Manager bij Pon Holdings zet zich in voor inzetbaarheid op het werk, zodat mensen met veel plezier en in goede gezondheid tot aan 67e of misschien wel 72e werkzaam kunnen zijn.

Dit vraagt anders denken en verschuiven van aandacht. Bijvoorbeeld van genezen van ziekte naar investeren in gezondheid. Ook vraagt dit samenwerking tussen diverse betrokkenen, zowel intern als extern. Uiteindelijk zijn de financiële revenuen dusdanig groot dat investeren in gezondheid geld oplevert.

In zijn rol als hoofddocent van de opleiding Programma Manager Duurzame Inzetbaarheid is hij een motiverend gesprekspartner voor alle cursisten. Hij geeft vertrouwen en draagt bij aan reflectie. Waarom doe je het? Wat wil je? En hoe ga je het doen!?

Rik-Jan Modderkolk heeft zijn eigen bedrijf X-fit, voor een totaal inzetbaarheidsprogramma. Hij werd in 2011 “Health manager van het jaar” op het Gezond in Bedrijf Event. 

Rik-Jan is daarnaast een enthousiast fietser. Zo reed hij op 14 juni 2021 de Cycling4climate Challenge van Breda naar Groningen.


Merel van Dorp

Merel is 6 jaar geleden begonnen als casemanager verzuim op het hoofdkantoor van FrieslandCampina en een aantal fabriekslocaties in het land. In de vacature werd gemeld dat er niet alleen affiniteit met verzuim moest zijn maar juist ook met het thema inzetbaarheid/vitaliteit.

Vitaliteit en inzetbaarheid ging steeds meer aandacht vragen. Er kwamen bijvoorbeeld projecten bij als ‘Boest your Mind’, het maken van een doorlopende campagne rondom mentale kracht als aanvulling op het Boest vitaliteitsprogramma. Maar ook de implementatie van een DI budget dat medewerkers zelf kunnen inzetten voor het kopen van interventies/training/coaching of vrije tijd. Als vitality manager heeft zij zich de afgelopen 2,5 jaar volledig gericht op vitaliteit.

Het afgelopen jaar is daar steeds meer een global scope bij gekomen en heeft zij samen met het learning & development team een programma gemaakt rond het thema vitaal hybride werken. 

Een route van heel lokaal en specifiek op verzuim, naar de wereld over met vitaliteit.

Op 28 september 2021 werd Merel uitgeroepen tot Vitality Manager van het Jaar.


Muriƫl Thijssen

Muriël is bedrijfsarts en reeds enige jaren Director DSM Fit. Daarvoor heeft zij als manager haar sporen verdiend bij ArboUnie.

Zij is een deskundig en gedreven manager en bedrijfsarts, die vanuit haar passie: “streven naar gezondere werknemers”, organisaties weet te prikkelen om stappen te maken richting het sturen op inzetbaarheid.

Het mooie is dat zij dit niet alleen vanuit medisch perspectief doet, maar ook vanuit Leiderschap en Cultuur. En daar is misschien wel de grootste winst te halen. Zij doet dit met een team enthousiaste professionals. In 2017 won zij de landelijke Gezond in Bedrijf verkiezing tot Vitality Manager van het jaar.


Gert-Jan Aleman

Gert-Jan Aleman is na een carrière bij Randstad en de NS en een masterstudie Strategisch HR in 2014 begonnen als manager van het Arbo Centrum van de Gemeente Den Haag. Samen met zijn enthousiaste team probeert hij de Gemeente te begeleiden bij het verhogen van de inzetbaarheid van de medewerkers en het vitaler krijgen van de organisatie.

In 2016 won hij de landelijke Gezond in Bedrijf verkiezing tot Vitality Manager of te year 2016. Naast dat hij dit een 'life-changing event' vond, heeft hij op zeer natuurlijke wijze een rol als duurzaam inzetbaarheidsambassadeur op zich genomen. Zowel binnen de Gemeente Den Haag als daar buiten! Hij is een begeesterd spreker die zich zelf iedere keer weer weet te overtreffen en dat overbrengt op de cursisten.

Aleman is 44 jaar en woont in Rijswijk. Hij sport 4 keer per week en zet minimaal 8000 stappen per dag. 


Sandra Niezink

Succes vraagt om emotioneel intelligente en creatieve mensen die over sociale en emotionele vaardigheden beschikken en mentaal gezond zijn. In de 21ste eeuw worden visie, beïnvloeding en het vermogen om waardevolle relaties aan te gaan steeds belangrijker. Het zijn de zachte succesfactoren die je helpen om jezelf te kunnen leiden om te ontwikkelen en te groeien. En het zijn dezelfde factoren die grote impact hebben op mensen die je tegenkomt in je werk en daarbuiten.

In mijn trainingen, workshops, presentaties en sessies gaat het in essentie over JOU ... in relatie tot je team, je taak en je (werk)omgeving. Daarin gaat het over mindset en gedrag, passie en daadkracht.

Vergroot de kwaliteit van je denken, handelen en communiceren.

  • Leer moedige gesprekken te voeren vanuit vertrouwen.
  • Leer met andere ogen te kijken naar problemen en onverwachte oplossingen te bedenken.
  • Leer met de ogen van anderen naar jezelf te kijken en word je bewust van je onbewuste opvattingen en gedrag.

Katja Wouters

Katja is sinds juli 2016 Programma manager Duurzame Inzetbaarheid bij DAF Trucks NV.

Ze is verantwoordelijk voor projecten en oplossingen op het gebied van 'employability', sociale innovatie, mobiliteit, vitaliteit en gezondheid. Zij wordt door haar collega's op handen gedragen. Bij de verkiezing van de Vitality Manager van 2018 waar zij tweede werd kwam menig DAF Trucks collega 'ons Katja' ondersteunen.  

Katja heeft gestudeerd aan de Technische Universiteit Eindhoven en is afgestudeerd Master of Science, Industrial Engineering and management science.


Thimo Kooiman

Thimo loodst vanuit zijn bedrijf Kooiman Konnekt mensen, teams en organisaties door groei, verandering en transitie, zodat beweging ontstaat. 

Beweging in mensenwerk realiseert hij door zijn inzet als coach, teamcoach, procesbegeleider en trainer. 
Het is zijn doel om ervoor te zorgen dat mensen krachtig en met plezier positie in kunnen nemen. Leiderschap en dialoog zijn daarbij sleutelwoorden voor hem.

Hij heeft meer dan 25 jaar ervaring als leidinggevende, project/programmamanager en adviseur op het snijvlak van organisatie- en mensontwikkeling. 

Daarnaast is hij associate bij Factor Vijf en Go4People.


Irma Doze

Irma is mede-eigenaar van AnalitiQs en expert in HR Analytics.

Zij heeft veel ervaring in het geven van workshops en het helpen van bedrijven om meer uit hun personeelscijfers en -data te halen. ‘Turning data into profit’ is haar passie.

In deze data liggen nieuwe inzichten en kansen verborgen waarmee bedrijven hun inzetbaarheid en bottom-line resultaten kunnen verbeteren.

De aanpak van Irma in projecten én trainingen wordt gekenmerkt door passie en resultaat. De combinatie van strategisch denken en hands-on uitvoering is haar favoriete manier van werken; de combinatie van theorie met cases en oefeningen is haar favoriete trainingsmethode.

Maar bovenal weet zij op een leuke manier cijfers tot leven te brengen.


Rob Koelewijn

Rob’s missie is om mensen en organisaties letterlijk en figuurlijk in beweging te brengen. Te beginnen bij zichzelf. Hij is een gedreven en vernieuwende organisator die met veel energie de gezondheid van bedrijven en netwerken probeert te vergroten. Hij is daarin ambitieus, ondernemend en steeds uit op samenwerking. Eerst deed Rob dit als adviseur vanuit een arbodienst (KLM Health Services), later als health/HSE manager vanuit verschillende bedrijven (KLM en Essent) en nu als manager Gezond Ondernemen vanuit een zorgverzekeraar (Zilveren Kruis). Dit maakt dat hij een brede blik heeft op het speelveld van arbeid en gezondheid.  

Rob geeft sinds 2022 leiding aan het team Gezond Ondernemen van Zilveren Kruis. Een team met consultants en deskaccountmanagers die klanten met een collectief zorgcontract adviseren hoe zij de volgende stap kunnen zetten in gezondheid en wellbeing. Het team speelt een belangrijke rol in de ambitie van Zilveren Kruis, namelijk om Gezondheid dichterbij te brengen voor iedereen.

In 2018 won Rob de landelijke Gezond In Bedrijf verkiezing tot Vitality Manager van het jaar.


Luuk Simons

'Ik hoop mensen te inspireren tot gezondheid, vitaliteit en meer halen uit hun leven. Als HCP-directeur, als TU Delft senior fellow, en als co-founder Medical Delta Institute for eHealth en Self-Management (MDIES).'

Luuk is een buitengewoon prettig mens die gezondheid, vitaliteit en duurzame inzetbaarheid weet te vertalen naar performance verbetering. Zowel voor de factor mens als de organisatie. Hij zet zijn wetenschappelijke blik in om mensen en bedrijven te helpen om de juiste richting op te gaan.


Guido Welter

Na verschillende functies als HRM manager, HR consultant en innovatiemanager helpt Guido als Gids en Startmotor Duurzame Inzetbaarheid bedrijven bij het realiseren van DI op organisatie- en medewerker-niveau. Als directeur en adviespartner van het NPDI zet hij bij analyse, advies en programmamanagement kennis, online tooling (o.a. de DIX, organisatiescans en Kosten Baten tool duurzame inzetbaarheid (KOBA-DI tool) van TNO in. 

Ook is Guido ontwikkelpartner en trainer van de KOBA-DI tool. Inmiddels zijn er meer dan 250 adviseurs en HR functionarissen in het gebruik van de tool getraind.

Uit zijn koker komt de observatie: Duurzame Inzetbaarheid is 'not a straight way, but a hilly course!'.

Extra deelnemers


Factuurgegevens
Stuur de factuur

Algemene voorwaarden
Na ontvangst van jouw aanmelding ontvang je de bevestiging en factuur. Praktische informatie ontvang je uiterlijk een week van te voren.

Wij verzoeken je de factuur binnen 30 dagen te voldoen. 
We behouden ons het recht voor de locatie van de opleiding te wisselen. Deelnemers worden hierover tijdig geïnformeerd.

Annulering
Annulering is mogelijk tot 1 maand voor aanvang. Na deze datum ben je het volledige inschrijfgeld verschuldigd. Indien u verhinderd bent is vervanging uiteraard mogelijk. Wij zoeken altijd naar een passende oplossing.