Opleiding Modern verzuimbeleid Preventie en activering

Opleiding Modern verzuimbeleid

NIEUW!

Data
Donderdag 8 juni, vrijdag 23 juni, woensdag 5 juli 2023

Locatie
Gardens Business Center Oudlaen
Oudlaan 4, 3515 GA Utrecht

Investering 
Opleiding €1795 (ex btw)


Voor advies of meer informatie kun je ons ook bellen 06-37663274 of mailen naar info@gezondinbedrijf.com
 

Het dominante verzuimbeleid van de afgelopen jaren was het zogenaamde 'eigen regie model'. Het idee was dat leidinggevenden de regie hebben over het verzuim en ondersteund worden door de arbodienst. Helaas werkt het niet zo. Het leidt vooral tot onduidelijkheid en verwarring. En het verzuim is nog nooit zo hoog geweest.

Er zijn maar weinig organisaties waar het verzuimbeleid goed functioneert. Hoe komt dat toch? Leidinggevenden snappen de wet- en regelgeving niet en vinden verzuim maar lastig en hebben al meer dan genoeg op hun bordje. Hierdoor ontstaat een cultuur van gedogen, fouten maken en doorschuiven naar de arbodienst.

Tijd voor verandering! In deze opleiding laten wij zien dat een modern verzuimbeleid leidt tot inzetbaarheid, helderheid en plezier bij zowel medewerker, leidinggevende als casemanager. En dat zulk beleid de knop aanzet van een inzetbaarheidscultuur. Verzuimbeleid is meer dan het volgen van de Wet Verbetering Poortwachter. Wij stellen in deze opleiding dan ook niet de wet centraal maar wel de mens, het werk en de waarde in werk. 

Denk jij ook dat de verzuimaanpak van jouw organisatie beter kan? Wordt het tijd voor een nieuwe frisse blik? Zo ja, stel je zelf dan de volgende vragen:

  1. Welk verzuimbeleid hebben wij eigenlijk? Wat en wie staat hierin centraal: wet of werk?
  2. Is ons verzuimbeleid opgesteld vanuit inzetbaarheid?
  3. Wat kost ons verzuimbeleid? Hebben wij het slim en efficiënt georganiseerd?

Met deze vragen in je achterhoofd ga je als activerende verzuimregisseur op zoek naar antwoorden die je het inzicht geven om in opbrengsten te denken. Het is bovendien zeer goed mogelijk om vanuit een menselijke aanpak efficiënt en preventief te handelen. Met als kernwoorden activering, inzetbaarheid en eigenaarschasp. En daarmee wordt het een onderdeel van duurzame inzetbaarheid. Hoe leuk is dat!

Je brengt in kaart wie wat zou moeten doen, welke expertise nodig is, je ontwikkelt een efficiënt en waarde creërend verzuimproces en zet iedereen in z’n kracht. Ook de externe partijen. Verzuim zal na deze opleiding nooit meer hetzelfde zijn.