Masterclass 24/7 Dag en nacht vitaal

Masterclass 24/7

Datum
Dinsdag 4 april 2023

Locatie
Gardens Business Center Oudlaen | Utrecht

Prijs
€ 595.00 excl. BTW

Geaccrediteerd voor arbeidsdeskundigen met 2 punten
 

Nachtwerk is zwaar. Helemaal als dat werk onregelmatig is, als het wordt afgewisseld met ochtend-, dag- en avonddiensten.

Wist je dat in Nederland zo'n 4,7 miljoen mensen werken op onregelmatige tijden. Bijna 5 miljoen mensen! Piloten, politieagenten, schoonmakers, machinisten, productiepersoneel, machine operator, verpleegkundige, allemaal werken ze ook 's-nachts.

Onregelmatig werken betekent voor al deze mensen een extreme belasting. Met risico op forse gezondheidsproblemen en verzuim, maar ook problemen thuis. Behalve tot verzuim kan het ook leiden tot het wisselen van baan. En dat is wel het laatste waar je als werkgever op zit te wachten in deze tijden. Het is al lastig genoeg om mensen binnen te krijgen.

Ieder bedrijf is anders en heeft een andere aanpak nodig. Hoe zorg je er voor dat mensen die onregelmatig werken fit en vitaal blijven. Ook als de jaren gaan tellen. En aan de andere kant: hoe maak je onregelmatig aantrekkelijk voor de nieuwe generaties?

De één kan er nou eenmaal beter tegen dan de ander. Maar het blijft zwaar. Voor iedereen. Volledig oplossen is onmogelijk, wel kun je de effecten van onregelmatig werken en nachtwerk verminderen. En dat is wat je tijdens deze Masterclass Dag en nacht vitaal leert van Alexander van Eekelen en Marije de Vries!

Leer, doe en verbeter met Alexander van Eekelen en Marije de Vries! Meld je aan met de groene button!

09.30 Ontvangst

10.00 Welkom & intro

10.10 Deel 1 | Kennisochtend

Wat betekent vitaliteit voor een 24/7 organisatie

  • Aard en omvang van de problematiek
  • De invloed van onze biologische klok op vitaliteit en het werken in ploegendiensten
  • De onderliggende oorzaak van deze risico’s. Vaak kun je de onregelmatige werktijden niet of onvoldoende aanpassen. Wat blijft er dan nog over om toch gezondheid en veiligheid goed te managen? 

12.30 Lunch | ervaringen delen

13.30 Deel 2 | Interactie

Hoe geef je vorm aan effectief en duurzaam beleid, gezien de specifieke risico’s van onregelmatig werk?

  • managementmodel
  • Inbreng en bespreken casussen
  • Uitdagingen en belemmeringen
  • Gedrag en cultuur
  • Vitaliteitslandschap van een 24/7 organisatie

15.15 Deel 3 | Datadriven werken

  • Routemap maken

16.00 Conclusies en … wat wordt jouw eerste stap morgen?

16.15 Afsluiten

Datum
Dinsdag 4 april 2023

Locatie
Gardens Business Centre Oudlaen

Oudlaan 4
3515 GA Utrecht

Investering
De investering voor deze masterclass bedraagt € 595 (ex btw) per deelnemer. Dit bedrag is inclusief documentatie & catering. 

Annulering
Ben je onverhoopt verhinderd? Geen probleem. Dan kun je een volgende keer aan deze of een vergelijkbare training meedoen. Wil je ons voor de datum van de training hiervan op de hoogte stellen?

Kunnen wij je helpen met vragen over de inhoud van dit programma? Of heb je andere vragen? Neem dan gerust contact op met: 06-37663274.

Marije de Vries

Marije is samen met Ilona Huitink de oprichter en eigenaar van Fitter Nederland. Sinds 2013 is Fitter Nederland actief met verschillende programma's binnen organisaties, gericht op gedrag, leiderschap, cultuur en communicatie. 


Alexander van Eekelen

Dr. Alexander van Eekelen is afgestudeerd in fysiologische psychologie en gepromoveerd op circadiane ritmiek en slaap. Alexander werkt ruim 20 jaar met mensen in ploegen- en wisseldiensten. 

Een cursist over Alexander: 
‘‘Complimenten aan Alexander! DE BESTE BIJSCHOLING VAN AFGELOPEN JAREN!’

Extra deelnemers


Factuurgegevens
Stuur de factuur

Algemene voorwaarden
Na ontvangst van uw aanmelding ontvangt u de bevestiging en factuur. 

Wij verzoeken u de factuur binnen 30 dagen te voldoen. 

Mocht u onverhoopt niet deel kunnen nemen aan de training dan behoudt u het recht om deel te nemen aan deze of een vergelijkbare training. Wilt u ons voor de datum van de online training hiervan op de hoogte stellen?

Mocht de training door coronaregelgeving niet op locatie door kunnen gaan, dan verzorgen wij een online oplossing.