Pascal Willems is als eigenaar van WVO Advocaten evenveel ondernemer als advocaat. Dat Pascal op het recht nooit is uitgekeken, is niet zo gek: zijn specialisme varieert van arbeidsrecht en sociaal verzekeringsrecht (met de nadruk op ziekte en verzuim) tot incassozaken. Dat maakt hem bij uitstek tot een advocaat voor ondernemers én voor hun medewerkers. Ook als er bij overnames of reorganisaties complexe appeltjes zijn te schillen heeft Pascal zijn mes geslepen en al voor u klaarliggen. Verder staat Pascal beroepsbeoefenaren bij als het tuchtrecht in het geding is.
Pascal geeft lezingen en trainingen en klimt hij graag in de spreekwoordelijke pen om een artikel te schrijven. Zo publiceert hij o.a. in het vakblad ‘TBV (Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde), voor diverse tijdschriften van Kluwer en Vakmedianet en is hij mede-auteur van het boek Arbowetgeving voor P&O’ers.
Pascal is lid van de Vereniging voor Arbeidsrecht Advocaten Resort Arnhem (VAARA) en van de Vereniging voor Arbeidsrecht (VVAR).
Annelies is sinds 2004 zelfstandig ondernemer op het gebied van personele vraagstukken. Sinds 2011 is zij aan de slag op het gebied van verzuim en re-integratie. Zij is in oktober 2014 afgestudeerd als register case- en caremanager.
Als onafhankelijk adviseur heeft zij oog voor de belangen van werkgever en werknemer en wijst werkgever en werknemer op de verantwoordelijkheden die beiden hebben in het verzuimproces. Ze gaat open en eerlijk te werk. Zij probeert oplossingen te vinden die niet standaard zijn. Zij stimuleert leidinggevenden het gesprek met medewerkers aan te gaan.
In december 2016 heeft zij het certificaat Taakdelegatie behaald. En werkt zij ook als Praktijkondersteuner van de bedrijfsarts. In opdracht van de bedrijfsarts voert zij taken uit in verzuimbegeleiding en re-integratie.
Ze werkt met plezier samen met opdrachtgevers en hun medewerkers rond vraagstukken over belastbaarheid en werk. Belangrijke waardes hierin zijn: eerlijkheid, betrokkenheid, openheid, respect en luisteren. Haar levensmotto hierbij: Gisteren is geweest, morgen moet nog komen dus vandaag is de enige dag die we hebben om er iets van te maken!
Bezig zijn met haar vak geeft energie, daarom heeft zij meegewerkt aan de totstandkoming van de STECR werkwijzers arbeidstherapie en arbeidsconflicten.
Al sinds mijn jeugd spelen de onderwerpen rechtvaardigheid, begrip en gelijkwaardigheid een belangrijke rol. Hiervoor opkomen is niet altijd makkelijk en wordt niet altijd gewaardeerd. Iedereen heeft een eigen idee en perspectief over wat rechtvaardig is.
Deze waarden hebben een belangrijke rol gespeeld in het kiezen voor het beroep van mediator. Het verbinden van mensen die erg verschillend denken (neurodiversiteit) vind ik bijzonder inspirerend en is volgens mij erg belangrijk in deze tijd van polarisatie en te korten op de arbeidsmarkt.
Ik ben mediator sinds 1996, mede-oprichter van de Vereniging van Arbeidsmediators Nederland (VAN) en heb veel bemiddeld in conflicten op het werk voornamelijk gericht op herstel en re-integratie van werknemers.
Mijn focus ligt op het herstellen van de dialoog (samendenken) en het verschil overbruggen tussen mensen die op zeer verschillende wijze denken. Daardoor kan er vrijer en gelijkwaardig worden gesproken over een oplossing van het probleem.
Vanaf de eerste versie en nu versie 7 van de STECR Werkwijzer Arbeidsconflicten heb ik mij als lid van de kenniskring en als (inmiddels erelid en ex) voorzitter van de VAN. bezig gehouden met de rol van arbeidsmediation, preventie en de positieve aspecten van een arbeidsconflict.