TheaterCollege De kracht van Generatiediversiteit Hoe houd je jouw organisatie fris en aantrekkelijk?

TheaterCollege De kracht van Generatiediversiteit

Datum
Dinsdag 8 oktober 2019
Filevrij: 13.00 - 19.00

Locatie 
Carlton President Hotel | Maarssen Utrecht

Prijs 
€395.00 excl. BTW

Onze 'neem een collega mee'-korting! 
2e inschrijving 10% korting 
3e inschrijving 20% korting   
4e inschrijving 30% korting   
5e en verder    40% korting  
 

Het updaten van sociale processen houdt vergrijzende organisaties vitaal, ‘bij de tijd’ en aantrekkelijk voor medewerkers en klanten. Generatie-diversiteit speelt hierin een hoofdrol. Vanuit dat perspectief worden verrassende mogelijkheden zichtbaar. Directies, managers en medewerkers zien die mogelijkheden vaak niet. En wat je niet ziet, kan je niet benutten.

Samen met het generatietheater laat Aart Bontekoning niet alleen nieuwe mogelijkheden en de effecten zien, maar ook beleven. Waarom dat belangrijk is? De toekomst van de meeste Nederlandse organisaties is afhankelijk van de jeugdigheid van alle generaties, van de jongste tot en met de oudste! We laten zien en ervaren hoe die jeugdigheid kan worden opgewekt, maar ook hoe die als ‘sneeuw voor de zon’ kan verdwijnen. Niemand wil dat en toch gebeurt het. Je kunt er meer aan doen dan je denkt.

Hoe zorg je, dat iedere generatie vitaal en aangehaakt blijft?

Op een vermakelijke en rake manier wordt zichtbaar hoe je samen interactief steeds weer een energieke en gezonde weg kunt vinden. Beleef hoe je jouw team, afdeling of organisatie ‘bij de tijd’ kan houden of brengen, van binnenuit met de vitale kracht van alle generaties.

Je wordt je bewust van de verschillen en overeenkomsten tussen Millenials, Pragmaten, X’ers en Baby Boomers. En je leert de evolutionaire kracht van elke generatie begrijpen en benutten!

Schrijf je in voor dit unieke TheaterCollege op 8 oktober a.s. Wil je met jouw afdeling (alle generaties) komen? Bel ons dan voor een aantrekkelijke prijs.

Wat vorige deelnemers vonden van dit TheaterCollege:

Claudia Prinsen - HR Manager, Adama Northern Europe B.V.

'Wat was het leuk!. De gesprekken bleven maar op gang komen. Grote complimenten naar de theatergroep en natuurlijk voor Anoek en Aart. Een goede combinatie.'

Heleen Riper - Professor eMental-Health at the Department of Clinical Psychology VU University Amsterdam
'Ik heb genoten, het was voor mij zo onverwachts wat er gebeurde en ik vond dat het zo levensecht uitgevoerd werd. Hulde dus!'

 

 generatietheater.jpg: JPEG afbeelding (47 KB)

 

Programma

13.00 Ontvangst met koffie, thee en een broodje

13.30 Opening: Wat gaan we doen vandaag
Moderator Anoek Neele, Teamcoach

13.40 Hardnekkige misverstanden ontrafelen en vooral mogelijkheden benutten

  • “Oudere medewerkers willen geen nieuwe dingen meer”
  • “De jeugd zorgt voor vernieuwing, dus we hebben meer jongeren nodig”
  • “Als we de kenmerken van iedere generatie kennen, weten we hoe we iedere generatie ‘moeten’ managen”

Hoe je kunt zien dat het niet goed gaat tussen generaties en hoe je het wel goed kan laten gaan.
Aart Bontekoning | Organisatiepsycholoog en expert in het benutten van generatie-diversiteit

14.20 Wat doen verschillende generaties met elkaar? De vloer op!
Generatiedynamiek of -stilte komen door middel van scenes tot leven. Spelenderwijs ontdek je de energizers en kwaliteiten per generatie en verkennen we hoe generatiekloven ontstaan en overbrugd kunnen worden.

Het Generatietheater

15.40 Hoe krijgt en houdt u aansluiting met Millennials?
Waar krijgen Millennials wel en geen werkenergie van? Wat maakt organisaties wel en niet aantrekkelijk voor de jongste werkende generatie? Hoe kan je jouw organisatie updaten samen met Millennials?!
Aart Bontekoning

16.00 Millennials in actie! De vloer op!

  • Waarom gaat het net wel of net niet goed?
  • Hoe kunt u de kans op een generatieclash vermijden en generatie-diversiteit benutten?
  • Spelenderwijs en samen op zoek naar effectieve interventies
  • Scenes uit de praktijk van de deelnemers nagespeeld

Hoe je kunt zien dat het niet goed gaat tussen generaties en hoe je het wel goed kan laten gaan.

17.30    Generatiemanagement praktisch vertaald naar HR
Het beleidsmatig toepassen van generatie inzichten. Hoe kunt u uw HR gesprekken en HR instrumenten, bijvoorbeeld het werven, het opleiden en de arbeidsvoorwaarden, zo inrichten dat u zoveel mogelijk aansluit bij de verschillende generaties?
Kim Janssen, Eigenaar/trainer The Young Workforce (o.a. Rabobank)

18.30    The next generation: dat wordt wat!
Afsluiting met videobeelden en analyses van de aankomende generatie junioren, de bewuste generatie (2000-2015), gemiddeld kinderen van de pragmatische generatie (1970-1985). De komende jaren betreden de eerste lichtingen van deze generatie de werkvloer. Verrewegh de meeste organisaties zijn weer meer vergrijsd en deze generatie is nog kleiner dan de vorige. Dat wordt wat! Wat zijn hun updates, waar we allemaal van kunnen profiteren?

19.00     Einde programma en na de file weer naar huis!

 

Datum
Dinsdag 8 oktober 2019

Locatie
Carlton President Hotel, Maarssen Utrecht

Investering & korting
De investering voor deze masterclass bedraagt, exclusief BTW, €495,- per deelnemer. Dit bedrag is inclusief documentatie & catering. Onze masterclasses worden goed tot zeer goed beoordeeld. U krijgt diepgang, interactie, praktijkvoorbeeldenen ruimte voor inbreng voor eigen problematiek. Er is een optimale verhouding tussen het aantal deelnemers en de docentElke extra deelnemer van een organisatie krijgt 10% extra korting. Dit loopt op tot 40%. 

Algemene voorwaarden
Na ontvangst van uw aanmelding ontvangt u direct de bevestiging en factuur. De routebeschrijving en andere praktische informatie ontvangt u een week van te voren. Wij verzoeken u de factuur binnen 30 dagen te voldoen. 
Gids in Bedrijf | Gezond in Bedrijf behoudt zich het recht voor de locatie van de opleiding te wisselen. Deelnemers worden hierover tijdig geïnformeerd.

Annulering
Annulering is, uitsluitend schriftelijk, mogelijk t/m 17 september 2019. Wij berekenen u dan, exclusief BTW, € 49,50 administratiekosten. Na deze datum bent u  het volledige inschrijfgeld verschuldigd. Indien u onverwachts  verhinderd bent is vervanging uiteraard mogelijk. Gelieve dit tijdig aan ons door te geven.

Mocht u meer willen weten over ons of over de programma's? Neem dan gerust contact op met 
Martine Mittertreiner: 035-6780123 of 06-52371033

Enthousiast over onze programma’s? Neem nu een 10 rittenkaart met een flinke korting!
10 hoogwaardige opleidingen voor € 3500 in plaats van €4.950. Uw hele bedrijf mag hiervan gebruik maken, de rittenkaart is niet persoonsgebonden. 
Of overweeg een persoonlijk jaar abonnement voor € 4995,- U kunt dan meedoen aan al onze opleidingen. Per jaar ontwikkelen wij minimaal 3 opleidingen (2x per jaar), 10 events en 10 masterclasses. t.w.v. meer dan  € 12.000.-

Aart Bontekoning

Generatie-expert en organisatiepsycholoog Aart Bontekoning onderzoekt al twintig jaar ‘generaties in organisaties.’ Hij is geboren op een boerderij, maar hij verdiepte zich in cultuurverandering vanuit de kracht van opvolgende generaties. In 2007 promoveerde hij daarop, nog steeds als enige in de wereld.

Zo’n 85% van de Nederlandse en Europese organisaties vergrijst spectaculair, tot 2035! In vrijwel alle branches. Om met een vergrijzende organisatie bij de tijd te blijven wordt een flinke uitdaging.
Zijn stelling: ‘De sociaal, economische en ecologische toekomst van Nederlandse (vergrijzende) organisaties is afhankelijk van de jeugdigheid van alle werkende generaties, van de oudste tot de jongste’. Die jeugdigheid zit in het gebied waar een generatie de meeste werkenergie van krijgt. Doen waar je de meeste werkenergie van krijgt is ook van belang voor alle professionals die langer gaan werken. Dan laad je de eigen ‘energie-batterij’ voortdurend op en gaat die langer mee.

In zijn laatste boek ‘Nieuwe generaties in vergrijzende organisaties’ beschrijft hij wat iedere werkende generatie kan doen om zelf vitaal te blijven en de eigen organisatie bij de tijd te houden.


Kim Jansen

Kim Jansen is psycholoog en afgestudeerd trainer. Sinds 2005 is Kim werkzaam op het snijvlak van HR, onderzoek en het trainerschap. Zij is gefascineerd geraakt door het thema Generaties en in het bijzonder de jongste Generatie Y, ook wel de Millennials.

Sinds 2014 geeft zij met haar bedrijf The Young Workforce presentaties, workshops, masterclasses en trainingen over onder andere Generatiemanagement. The Young Workforce bestaat uit een poule van coaches en trainers die bedrijven helpen om zich van binnenuit te ontwikkelen Daarmee verbindt ze generaties op de werkvloer en helpt zij organisaties en individuen om bruggen te slaan en toekomstbestendig te worden. In Future-proof organisaties versterken jong en oud elkaar en wordt ieders kracht optimaal benut. Het inzetten van generatiediversiteit verhoogt de wendbaarheid, creativiteit en werkenergie van alle medewerkers! In deze snel veranderende wereld onmisbaar. Opdrachtgevers zijn ondermeer AholdDelhaize, VU MC, ROC Amsterdam, Achmea, Ziggo, Vodafone, Brandweer Amsterdam Amstelland, Boskalis.


Anoek Neele

Anoek is trainer & moderator en tevens oprichter & regisseur van het generatietheater. Negen jaar geleden ontmoetten Anoek en Aart elkaar vanuit een gezamenlijke fascinatie voor generaties. Samen met vijf acteurs, van iedere generatie, begonnen ze scenes te ontwikkelen. Met de uitkomsten van het onderzoek van Aart als inspiratiebron. Gaandeweg volgden er optredens voor organisaties. Inmiddels staat er een professioneel en gevarieerd theaterprogramma. De recensies zijn lovend. “Op een super leuke manier worden zeer actuele thema’s uitgediept.” “Ik heb de zaal nog nooit zo hard horen lachen om zo’n serieus thema.” “De gesprekken blijven maar op gang komen.” “Het was voor mij zo onverwachts wat er gebeurde en ik vond dat jullie het zo levensecht uitvoerden. Hulde.”

Aart Bontekoning, Anouk Neele & het Generatietheater hebben hun kennis over de bühne gebracht bij ondermeer: Belastingdienst Apeldoorn Hogeschool van Amsterdam, GGD Friesland, Scala Welzijn Elsloo, Siemens Den Haag, ASVZ Sliedrecht, Christelijke Hogeschool Ede, Slingeland Ziekenhuis Doetinchem.

 


Acteurs

Woedy Jageneau
Pakt de rol van de Protestgeneratie, vol verve. Is naast acteur ook illusionist en filosoof. "In mijn rol als 'Babyboomer' kan ik me helemaal uitleven. Soms zoek ik daarbij het randje op van het ongemak in het contact: dat is het leukste om te spelen."

Dieuwke Helder
Van de X generatie en trainingsactrice, pakt tips van het publiek op en maakt er nóg iets leukers van. "Lekker is het om een tip of regieaanwijzing meteen om te zetten in spel. Ik neig er dan naar om extremen op te zoeken en net iets anders te doen dan wat gevraagd wordt. Zo werd me een keer door het publiek gevraagd om iets sneller van stof te zijn. Toen ben ik door mijn tekst heen geraasd en het podium afgedonderd. Dat gaf hilariteit."

Helmer van der Sar
Helmer is (trainings)acteur, entertainer en theatermaker. Alles wat met drama te maken heeft, krijgt zijn aandacht. Een echte pragmaat die graag doorpakt. Opgegroeid in de 90's en dat is duidelijk te merken. "At your service."

Katina Borburg
Katina speelt één van onze twee Y-tjes. Naast een theateropleiding heeft ze de studie Culturele Maatschappelijke Vorming afgerond. In het dagelijks leven is ze jonge manager in de culturele sector. "Mijn generatie heeft over het algemeen een korte spanningsboog. Het moet wel uitdagend en leuk genoeg zijn, anders verlies ik energie."

Michelle Nijenhuis
Pas afgestudeerd muziektheaterstudent aan het conservatorium. Werkt als zangdocent en actrice. Een pittig Y-tje: helder over haar behoeftes. "Soms snap ik niet waar mensen zo moeilijk over doen. Je kunt toch het beste dingen gewoon uitproberen? Weet je vanzelf of het wel of niet werkt."

Extra deelnemers


Factuurgegevens
Stuur de factuur

Investering & korting
De investering voor dit TheaterCollege bedraagt, exclusief BTW, €395,- per deelnemer. Dit bedrag is inclusief documentatie & catering. Onze masterclasses worden goed tot zeer goed beoordeeld. U krijgt diepgang, interactie, praktijkvoorbeeldenen ruimte voor inbreng voor eigen problematiek. Er is een optimale verhouding tussen het aantal deelnemers en de docentElke extra deelnemer van een organisatie krijgt 10% extra korting. Dit loopt op tot 40%. 

Algemene voorwaarden
Na ontvangst van uw aanmelding ontvangt u direct de bevestiging en factuur. De routebeschrijving en andere praktische informatie ontvangt u een week van te voren. Wij verzoeken u de factuur binnen 30 dagen te voldoen. 
Gids in Bedrijf | Gezond in Bedrijf behoudt zich het recht voor de locatie van de opleiding te wisselen. Deelnemers worden hierover tijdig geïnformeerd.

Annulering
Annulering is, uitsluitend schriftelijk, mogelijk t/m 17 september 2019. Wij berekenen u dan, exclusief BTW, € 49,50 administratiekosten. Na deze datum bent u  het volledige inschrijfgeld verschuldigd. Indien u onverwachts  verhinderd bent is vervanging uiteraard mogelijk. Gelieve dit tijdig aan ons door te geven.