Arbo 2030 De mens centraal

Arbo 2030

Datum
Dinsdag 20 april 2021.
Vanwege corona is het congres verplaatst.

BOVAGhuis
Kosterijland 15, 3981 AJ Bunnik
Gratis parkeren / Station Bunnik 10 min.

Prijs
€79,50 voor KoM-leden, €129,50 voor niet KoM-leden.
Niet KoM-leden krijgen een gratis lidmaatschap van een jaar of een korting van €129,50 op het bedrijfslidmaatschap (€995).

Bedrijfsartsen krijgen bij deelname 4 accreditatiepunten

Aanmelden
Vanwege de situatie met het coronavirus is het congres verplaatst naar 20 april 2021. Reeds aangeschafte tickets blijven uiteraard geldig. Heeft u vragen? info@kwaliteitopmaat.com

De KoM bestaat 5 jaar. En viert dat met een spetterend congres. Waar ook jij hartelijk voor bent uitgenodigd.

Wij gaan als KoM niet terugkijken, maar vooruitkijken. Wat komt er op ons af en hoe gaan wij daar vanuit de Arbo-discipline mee om.

We zien veel ontwikkelingen op de gebieden van technologisering en digitalisering, flexibilisering en intensivering. Het werk verandert en de kwaliteit van dit werk verandert mee. Maar ook de regels rond werk en sociale zekerheid zullen ingrijpend wijzigen.

De positie van de werkende mens staat door deze ontwikkelingen steeds meer onder druk. Onzekerheid en belasting nemen toe. Hoe kunnen werkgevers en dienstverleners hen hierbij helpen en ondersteunen? En wat heeft dit voor impact op de arbomarkt en de arbodienstverlening?

Voor de jubilerende KoM reden om tijdens het KoMgres Arbo 2030 op 20 april a.s. de concrete gevolgen van deze ontwikkelingen te bespreken voor de Arbomarkt in de komende jaren.

Bijgaand tref je het spetterende programma aan dat wij jullie als KoM graag aanbieden voor een zeer aantrekkelijke prijs. Met topsprekers, sketches, een onderzoek ter plekke en een alcoholvrije Wijnproeverij.

KoM.png: PNG afbeelding (8 KB)

KoM is een belangenbehartiger voor alle professionals op het gebied van arbo, verzuim en preventie. Het netwerk is er ook voor werknemers en werkgevers. Het belangrijkste doel: het bevorderen van gezond werken en een gezonde werkomgeving dankzij kwalitatief hoogwaardige arbeidsgerelateerde zorg, op maat. www.vkom.nl

In samenwerking met Gezond in Bedrijf Business School

09.30 WelKoM en inloop

10.00 
Het bedrijf van de toekomst
Hoe gaat het er aan toe in het bedrijf van de toekomst? Hoe gaan mensen met elkaar om?

Anoek Neele met het Generatietheater

10.40 
WelKoMstwoord
Rolf de Vries en Dianne van der Putte, namens het bestuur van de KoM

10.45 
TEDx: De mens centraal in een intensiverende wereld
We leven in een maatschappij die flexappij is geworden en moeten ons hoofd boven water houden bij werk dat steeds meer vraagt, steeds sneller gaat en continu verandert. Welke impact hebben deze ontwikkelingen op ons als mens? En hoe gaan we hiermee om?
Psycholoog Dr. Hylco Nijp | Onderzoeker en docent Human Resource Management | Hogeschool Arnhem en Nijmegen

11.15 Koffie

11.45 
TEDx: De toekomst van arbodienstverlening
Hoe houden we de mens centraal in een wereld met onbegrensde technologie en veranderingen. De opgave voor werkgever en hen ondersteunende arbodienstverleners om dat te bereiken.

Marius Touwen | CEO Zorg van de Zaak

12.15 
Discussie en interactie met Hylco en Marius

12.30 Lunch

13.30 Workshopsessie
In drie workshopsessies gaan wij met elkaar de trends technologisering, flexibilisering en intensivering vertalen naar de arbomarkt. We bepalen de impact en bedenken de toekomst. Wie speelt welke rol in de arbo-wereld anno 2030. Welke positie nemen arbo-professionals in? Iedere workshop eindigt met een kort digitaal onderzoek.

1. Technologisering en digitalisering in de arbomarkt
Over grenzeloze digitalisering. Binnen 5 à 10 jaar gaat er meer veranderen dan in de afgelopen 100 jaar. Waar moeten we ons op voorbereiden? Wat betekent het voor de mens, maar ook voor de arbo-markt?

Voorspellen de (verzuim)systemen straks de duur van arbeidsongeschiktheid? Of voorkomen ze die zelfs? En wat zou de kwaliteit van arbo-advies van de robot kunnen zijn voor werkgever en werknemer? Een sessie gegeven door de mens, nu het nog kan!
Diederik Benders | Otherside at Work, Corina Blokland | Hera

2. Het Arbostelsel en flexibilisering
Over de toekomst van de arbeidsverhoudingen, bedrijfsgezondheid en het sociale vangnet. Wat betekent dat met de arbeidsomstandigheden en de rol van de dienstverlening daarbij.
Suzanne Meijers | Arbeidsrecht Advocaat, Pascal Willems | Arbeidsrechtadvocaat WVO Advocate

3. Intensivering van werk
Medewerkers moeten meer werk verrichten in dezelfde tijd, het werk verandert en is intensief. Geen probleem toch? Het maakt het werk uitdagender en gevarieerder. Tenzij de autonomie afneemt. Wat is de opvolger van de burn-out? En wat betekent dit voor de arbomarkt en hoe gaan de arboprofessionals deze ontwikkelingen te lijf? Een intensieve maar autonome workshopsessie!

Mark Droogers, Bedrijfsarts

14.15 
Vijf generaties op één werkvloer: hoe overleven we dat?
Als we het goed doen, gaan we er enorm veel plezier van hebben.
Anoek Neele met het Generatietheater

14.45 Verfrissing

15.00
KoMclusie
Samen met moderator Anouk Neelen, KoM-bestuur, sprekers en de zaal worden conclusies getrokken uit de workshops. Geholpen door de uitkomsten van de onderzoeken in de workshops. Kernvraag hierbij is: Hoe ga jij je voorbereiden op deze veranderingen?

15.30
Alcoholvrije Wijnproeverij
Miranda Beems, vinoloog en wijninkoper, neemt ons mee in de wereld van alcoholvrije wijn. Na elektrisch rijden de grootste landelijke trend.

16.00 Afsluiting en nog even mijmeren over de arbo-toekomst

Datum
Dinsdag 20 april oktober 2021

Locatie
BOVAGhuis

Kosterijland 15, 3981 AJ Bunnik
Gratis parkeren / Station Bunnik 10 min. 

Investering & korting
De investering voor dit event bedraagt €79,50 voor KoM-leden en €129,50 voor niet KoM-leden.
Niet KoM-leden krijgen tevens een gratis lidmaatschap van een jaar of een korting van €129,50 op het bedrijflidmaatschap (€995). 

Aanmelden

Mocht u meer willen weten over ons of over de programma's? Neem dan gerust contact op met
Martine Mittertreiner: 06-52371033

Marius Touwen

Hij (1950) is veel geroemd ondernemer, sportsponsor, ervaringsdeskundige in gezondheidsproblemen, filantroop én nuchtere Fries die vooral op de achtergrond blijft. “Bepalend voor wat ik doe is mijn maatschappelijk handelen.”

Touwen is founder van Zorg van de Zaak, het netwerk van arbodienstverlening. Maar ook netwerk van expertisebedrijven voor verslavingszorg, schuldhulpverlening, psychologische hulp, re-integratie, jobcoaching en training. “Van werken word je gelukkiger”.

Idealen zoals over duurzame inzetbaarheid zijn volgens hem alleen te bereiken wanneer werknemer en werkgever ontstane problemen met elkaar bespreken en ze gezamenlijk naar oplossingen zoeken.


Anoek Neele

Anoek is trainer & moderator en tevens oprichter & regisseur van het generatietheater. 

Zij is eindeloos enthousiast over teamontwikkeling. 'Je kunt mij er ’s nachts wakker voor maken.' En alles wat ik bij teamcoaching zie, leer en doe, gebruik ik al te graag bij het Generatietheater. Wanneer ik voor een publiek sta en met acteurs werk, krijg ik vanzelf een enorme zin om er feest van te maken. Want hoe groot of klein de groep is: hoe meer interactie, des de leuker ik het vind.

Inmiddels staat er een professioneel en gevarieerd theaterprogramma. De recensies zijn lovend. “Op een super leuke manier worden zeer actuele thema’s uitgediept.” “Ik heb de zaal nog nooit zo hard horen lachen om zo’n serieus thema.” “De gesprekken blijven maar op gang komen.” “Het was voor mij zo onverwachts wat er gebeurde en ik vond dat jullie het zo levensecht uitvoerden. Hulde.”

Anouk Neele & het Generatietheater hebben hun kennis over de bühne gebracht bij ondermeer: Belastingdienst Apeldoorn Hogeschool van Amsterdam, GGD Friesland, Scala Welzijn Elsloo, Siemens Den Haag, ASVZ Sliedrecht, Christelijke Hogeschool Ede, Slingeland Ziekenhuis Doetinchem. 


Hylco Nijp

Psycholoog Dr. Hylco Nijp is onderzoeker en docent Human Resource Management aan de Hogeschool Arnhem en Nijmegen.
Zijn aandachtsgebied is de inzet van gezonde en effectieve werkritmes en ‘slimmer werken’.
Hij is gepromoveerd bij de Radboud Universiteit op de combinatie motivatie, flexibele werktijden en ‘het nieuwe werken’. Hoe kan een organisatie personeel vrolijk houden in een context van onvoorspelbaarheid en hoge prestatiedruk? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat werk zo positief mogelijk bijdraagt aan zowel de organisatie als de werkende persoon?Suzanne Meijers

Mr. Suzanne Meijers is arbeidsrechtadvocaat en auteur van het boek 'Geen gedoe met personeel - arbeidsrecht voor ondernemers'. In haar praktijk staat zij zowel werkgevers als werknemers bij in lastige arbeidsrechtelijke situaties. Daarnaast geeft zij regelmatig trainingen over het arbeidsrecht waarbij zij aan de hand van voorbeelden uit de praktijk direct bruikbare tips geeft over het voorkomen en oplossen van problemen op de werkvloer.


Pascal Willems

Pascal Willems is als eigenaar van WVO Advocaten evenveel ondernemer als advocaat. Dat Pascal op het recht nooit is uitgekeken, is niet zo gek: zijn specialisme varieert van arbeidsrecht en sociaal verzekeringsrecht (met de nadruk op ziekte en verzuim) tot incassozaken. Dat maakt hem bij uitstek tot een advocaat voor ondernemers én voor hun medewerkers. Ook als er bij overnames of reorganisaties complexe appeltjes zijn te schillen heeft Pascal zijn mes geslepen en al voor u klaarliggen. Verder staat Pascal beroepsbeoefenaren bij als het tuchtrecht in het geding is.
Pascal geeft lezingen en trainingen en klimt hij graag in de spreekwoordelijke pen om een artikel te schrijven. Zo publiceert hij o.a. in het vakblad ‘TBV (Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde), voor diverse tijdschriften van Kluwer en Vakmedianet en is hij mede-auteur van het boek Arbowetgeving voor P&O’ers.
Pascal is lid van de Vereniging voor Arbeidsrecht Advocaten Resort Arnhem (VAARA) en van de Vereniging voor Arbeidsrecht (VVAR).


Corina Blokland

Corina is afgestudeerd in sociale wetenschappen en werkt sinds 2004 als consultant in de branche van gedragsverandering, verzuim en inzetbaarheid. Daarnaast heeft ze haar studie bedrijfskunde en en een MBA afgerond. Daarnaast is ze bestuurslid bij de Nyenrode Alumni VCV. Een belangrijk kenmerk van Corina, naast haar goede humeur, is dat ze conceptueel denkt, altijd mogelijkheden ziet en hier dan vol voor gaat. Resultaatgerichtheid zit in haar natuur.

Ze is medeoprichter en mededirecteur van Hera Inzetbaarheid. Een adviesburo voor betere prestaties. Meer werkplezier. Meer inzetbare medewerkers. Focus op waar het echt om draait.


Diederik Benders

Hart voor de mens. Hard voor de zaak. Dat is zijn kern. Een torenhoge ambitie. Als ondernemer én als mens. Hij wil mensen inspireren, uitdagen en verbinden om samen het maximale te bereiken.

Meteen na zijn studie is hij, samen met zijn schoolvriend en compagnon Roel van der Sanden, gestart als ondernemer. Een eerste kantoorkamer met vloerbedekking uit de studentenkamer. Creatief zijn om te starten met weinig geld. Doorzettingsvermogen hebben in moeilijke tijden (afscheid nemen, overname-perikelen, verlies maken, geen groei, juridische procedures, investeren tegen de stroom in). “Succes wordt nooit vanzelfsprekend. Tenzij je te weinig ambitie hebt.”

Met nu een onderneming van 75 medewerkers en groeiend met 25 - 40% per jaar is Diederik nog net zo onrustig als toen ze met vijf mensen waren. Hij is gedreven altijd het maximale uit zichzelf te willen halen. Als ondernemer, maar vooral als mens.


Mark Droogers

Mark is Adviseur & bedrijfsarts en eigenaar van De Werkvermogen Oplossing

De werkvermogen oplossing bouwt op wat goed en bewezen is en breidt dat uit met een moderne kijk op mensen en organisaties, op fysiek & mentaal welzijn en werk. In de werkvermogen oplossing draait het om de bereidheid van werknemer en werkgever om te veranderen in het licht van werk. Op zoek naar het makkelijkste haakje voor die eerste stap op weg naar duurzame inzetbaarheid voor de werknemer, voor een team of een organisatie. Natuurlijk is iedere situatie uniek, door de mensen, de omgeving, wat er aan vooraf ging en waar het naartoe gaat. Toch kent iedere situatie ook vaste patronen. Zo'n patroon helpt om, ondanks de verschillen, situaties beter te begrijpen. En de kans groter te maken dat de beste oplossing boven komt.

Ook is Mark strategisch adviseur, product ontwikkeling, stafarts en leidinggevende bij Enrgy in Business Group.