Poortwachter in tijden van corona Zieke medewerkers in onzekere tijden

Poortwachter in tijden van corona

Datum
Dinsdag 19 januari 2021

Online
09.30-13.00 (met 3 korte breaks)

Prijs
€ 295 (excl. btw)

Corona zorgt bij medewerkers voor onzekerheid. En bij werkgevers voor onduidelijkheid. Is hij nou ziek of niet? Heeft zij coronaklachten? Is ze besmettelijk? Moet er getest worden?

Daarnaast verandert er veel in de werkomgeving. Medewerkers en leidinggevenden werken thuis en soms op locatie. Daardoor is er minder en anders contact.

Voor je het weet ontstaat er onbegrip. Iemand die niet naar de werkplek wil komen, juist thuis wil werken of onnodig lang ziek blijft.

Op een gegeven moment wil je weten hoe het zit. Dus, hoe houd je onder deze omstandigheden een verantwoorde grip op verzuim en inzetbaarheid?

Wat mag je juridisch doen en wat is verstandig beleid? En hoe reageert het UWV?

Verandert er iets in het Poortwachter proces? Wat zegt de nieuwe Werkwijzer Poortwachter van mei 2020?

Poortwachter in tijden van corona is een Masterclass die je leert om ook in deze tijden verzuim aan te pakken volgens de regels. Verantwoord en daadkrachtig.

Deze Masterclass is bedoeld voor HR adviseurs, Casemanagers, OR en leidinggevenden.

 • 'Leerzaam, heel praktisch en met passie gebracht!'
 • 'Absoluut geslaagd, inspirerend en waardevol' ('P.S. 'Dank jullie wel voor deze dag!')
 • 'Echt een leuke training, toepasbaar op iedere organisatie'

In één ochtend up-to-date met onze bekende Poortwachter Masterclass maar nu toegespitst op deze lastige tijd.

PROGRAMMA

09.15 Inloggen

09.30 Poortwachter, Privacy en Arbowet en corona

 • De praktijk van nu en wat betekent dit voor uw verzuimbeleid?
 • Het proces; ziekmelding, casemanager, bedrijfsarts: wie doet wat?
 • Probleemanalyse, Plan van Aanpak, UWV
 • Opdracht

10.15 Break

10.30 Corona en het arbeidsrecht

 • Wat is een ziekmelding? Accepteren of niet? Wat schrijft u op?
 • Frequent en/of langdurig verzuim
 • Arbeidsrechtelijke activeringsinstrumenten inzetten
 • Opdracht

11.15 Break

11.30 De mens centraal

 • Pro-actief re-integreren
 • De meeste mensen deugen
 • Wat als een conflict dreigt?
 • Opdracht

12.15 Break

12.30 Vooruitkijken en afronden

13.00 Afsluiten

Datum
Dinsdag 19 januari 2021
09.30-13.00

Investering
De investering voor deze online masterclass bedraagt €295 (ex btw) per deelnemer. Dit bedrag is inclusief materiaal, oefeningen en opdrachten. 

Algemene voorwaarden
Na ontvangst van uw aanmelding ontvangt u direct de bevestiging en factuur. Wij verzoeken u de factuur binnen 30 dagen te voldoen. U krijgt van te voren een link toegestuurd waarmee u kunt inloggen. 

Mocht u onverhoopt niet deel kunnen nemen aan de training en geen gebruik maken van de link. Dan behoudt u het recht om deel te nemen aan deze of een vergelijkbare training. Ook kunt u iemand anders gebruik laten maken van de link. Wilt u ons voor de datum van de online training hiervan op de hoogte stellen?

Kunnen wij u helpen met vragen over de inhoud van dit programma? Of heeft u nog andere vragen over de andere bijeenkomsten of opleidingen? Neem dan gerust contact op met onze opleidingsadviseur Martine Mittertreiner: 06-52371033

tinie klein2.jpg: JPEG image (8 KB)

Eliane van Beukering

De rode draad in de loopbaan van Eliane is het begeleiden van mensen op en naar de arbeidsmarkt. Inmiddels heeft zij al veel ervaring opgedaan in diverse functies zoals project manager werkgelegenheid, operationeel manager van een opleidingscentrum, HR manager en loopbaan- en mobiliteitsadviseur. De laatste jaren is zij werkzaam als sociaal bedrijfskundig adviseur. Zij draagt bij aan de verdere professionalisering van inzetbaarheid binnen organisaties in de breedste zin van het woord. Door de brede kennis van de op het gebied van re-integratie, inzetbaarheid en sociale zekerheid, is Eliane een serieuze gesprekspartner. Tot haar werkzaamheden horen onder andere het monitoren, onderzoeken en beoordelen van (organisatie brede) inzetbaarheidsvraagstukken en het (on)gevraagd adviseren van directie op dit gebied.

Haar uitgangspunt daarbij is: gedrag stuurt gedrag. Dat werkt 2 kanten uit. Hoe ervaar jij het gedrag van jouw (verzuimende) medewerker. Wat is jouw natuurlijke reactie daarop? Hoe kun jij jouw gedrag aan passen zodat de (verzuimende) medewerker ander gedrag gaat laten zien.

Extra deelnemers


Factuurgegevens
Stuur de factuur

Algemene voorwaarden
Na ontvangst van uw aanmelding ontvangt u direct de bevestiging en factuur. 
Wij verzoeken u de factuur binnen 30 dagen te voldoen. 
U krijgt van te voren een link toegestuurd waarmee u op de cursusdag kunt inloggen. 

Mocht u onverhoopt niet deel kunnen nemen aan de training en geen gebruik maken van de link. Dan behoudt u het recht om deel te nemen aan deze of een vergelijkbare training. U kunt ook iemand anders in uw plaats gebruik laten maken van de link. Wilt u ons voor de datum van de online training hiervan op de hoogte stellen?